Kapela Kabát zahájí letošní turné v Pardubicích. S big bandem

Téměř přesně na den po třech letech dorazí do pardubické arény pětihlavá saň, ze které vycházejí žhnoucí plameny a nekřesťanský ryk. Fanoušci hudby znají pomyslného draka pod názvem Kabát.

Teplický veleještěr, který se českou kotlinou prodírá už přes dvacet let, své nejnovější kousky ukáže ve středu 24. dubna. Právě ten den vypukne nové turné skupiny, které má celkem deset zastávek.

Ale pozor! V hale pro deset tisíc nepůjde jen o běžný rockový nářez. Populární kapela v čele se zpěvákem Josefem Vojtkem vystoupí v doprovodu big bandu.

„Prostě nás napadlo, že bychom si mohli zablbnout, a zjistili jsme, že nebude špatné zkusit to s big bandem. U některých skladeb to jde, u dalších to teprve vyzkoušíme. Když se to povede a bude to dobré, některý koncert natočíme a vydáme,“ uvedl kytarista Tomáš Krulich v rozhovoru, který kapela zveřejnila na své webové stránce.

Důvod novinky je ryze praktický. Kabáti v posledních třech letech nevydali žádnou novou desku a tak chtějí fandy překvapit něčím jiným.

Zvuk kapely přitvrdí

„Nemáme novou desku, takže kdybychom vyjeli na jaře se stejným programem, jaký byl na minulém turné, nemuselo by to lidi bavit. Nikdy jsme nechtěli koncertovat se symfonickým orchestrem. Při doprovodu big bandu, a to už máme vyzkoušené, ale zvuk kapely přitvrdí. Když jsme tak začali hrát, u některých písniček mi stály chlupy na rukou,“ potvrzuje sólový kytarista Ota Váňa.

Lístky na koncert jsou už v prodeji na internetovém portálu ticketportal.cz. Nejlepší sedadla a místa na stání hned pod pódiem vyjdou na 590 korun. Do haly se ale bude dát dostat i za 390 nebo 430 korun.

Fanoušci kapely, která začínala v malých hospodách a kulturních domech, by při nákupu vstupenek neměli dlouho váhat. Poslední pardubický koncert byl na Velikonoce 2010 totiž beznadějně vyprodán. V aréně se za tropického počasí tísnilo zhruba deset tisíc diváků.

„Je to tady super. Až na to, že se tady nedá dýchat,“ trefně tehdy hodnotil situaci frontman kapely Josef Vojtek. Jindy chladný hokejový chrám totiž i díky ohňovým efektům a nasazení tisíců fandů připomínal papiňák těsně před bodem varu.

 

Share



Komentře k článku: Kapela Kabát zahájí letošní turné v Pardubicích. S big bandem








Zpátky nahoru ↑

Přidej se k nám na Facebooku :)
 

TOPlist